Cum combatem oboseala?


 

Suntem mereu pe fuga, problemele parca se inmultesc, timpul alocat somnului se micsoreaza, oboseala de a doua zi isi spune cuvantul ajungand sa facem lucrurile mecanic si sa nu ne putem bucura de viata.

Noi am identificat 7 pasi usori si naturali prin care putem ameliora sau chiar inlatura starea de oboseala:

 

1. In momentul in care se instaleaza oboseala si avem nevoie de energie primul lucru pe care suntem in general tentati sa-l facem este sa bem cafea. Nimic mai rau, intrucat efectul “energizant“ ale acesteia nu este de durata si tot ce face este sa ne duca intr-un punct maxim ca apoi sa ne scada brusc nivelul energetic. In schimb, consumati apa care ajuta la rehidratarea si rejuvenarea organimsului.

 

2. Faceti miscare! Poate parea paradoxal ca atunci cand suntem obositi sa ne plimbam in loc sa stam. Insa oxigenarea creierului, punerea sangelui in miscare si echilibrarea energetica, ne ajuta sa refacem sau chiar sa crestem doza de energie. Pentru cei ce viziteaza salile de sport sau nu sunt straini de activitatile fizice, aceasta nu este nicidecum o noutate.

 

3. Incercati sa va relaxati! Ce legatura are stresul cu oboseala? Se pare ca atunci cand suntem stresati consumam si mai multa energie. 10 minute pe zi de reflectie asupra lucrurilor bune din viata noastra sau din ziua respectiva, ne vor rasplati din plin.

 

4. Inconjurati-va de miresme imbietoare: in mod special de menta, rozmarin si lavanda. Menta energizeaza, rozmarinul va ajuta sa va concentrati mai bine iar lavanda va relaxeaza. Un trio de exceptie!

 

5. Mancati corespunzator! Fara bauturi energizante si zahar! Simtiti nevoia de dulce? Nu faceti greseala sa va indreptati catre o ciocolata sau un suc energizant intrucat acestea ofera “energie de scurta durata”, iar in plus, pentru a metaboliza tot zaharul continut de acestea, organismul “munceste” si mai mult. Asadar, per total, starea de oboseala se acutizeaza. Pentru a va recapata fortele, alegeti un fruct.

 

6. Alegeti energia din natura. Atat pe termen scurt, cat si pe termen lung, suplimentele naturale sunt o solutie pentru energizarea si vitalizarea intregului organism. Extractul din suc de orz verdeSpirulinaGanoderma sau Extractul de ceai verde sunt exemple ale capacitatii deosebite ale resurselor naturale de a ne da energie si vitalitate.

 

7. Foarte des intalnita este situatia in care oboseala apare ca urmare a unor carente de vitamine si minerale din cauza unei alimentatii nepotrivite sau chiar din cauza slabei calitati nutritive a alimentelor din zilele noastre. Complexul de vitamine B + Magneziu poate fi solutia salvatoare. Acesta din urma participa la peste 300 de bioreactii din organism si, ceea ce ne intereseaza in mod particular este ca ajuta la transformarea glucozei in energie. Complexul de vitamine B sustine metabolismul energetic, contribuind la eliminarea oboselii si a extenuarii si sustinand performanta intelectuala. De aceea, oricand va simtiti obosit sau traversati perioade solictante intelectual sau fizic, puteti incerca Magneziu+ B Complex.

Recomandarile noastre
back to top