Imunitatea scazuta


 

Unii oameni par sa nu raceasca nici macar in sezonul rece, iar altii par a prinde raceala dupa raceala. Diferenta este data de imunitate. O imunitate puternica ajuta organismul sa se apare de agentii patogeni – virusuri, paraziti, toxine si bacterii. Un sistem imunitar slabit poate afecta tot organismul, pentru ca ramane neprotejat.

Simptomele care apar in cazul unei imunitati scazute pot fi usoare sau severe, depinzand de persoana si de cat de slabit este sistemul imunitar. Un indiciu clar este atunci cand apar imbolnaviri frecvente si recurente, asa cum sunt racelile. De asemenea, procesul de vindecare tine mai mult timp in cazul celor cu o imunitate scazuta. 

Printre cele mai cunoscute cauze si semne ale unei imunitati scazute ar fi:

  • consumul mare de zaharuri – studiile au demonstrat faptul ca zaharurile pot ingreuna abilitatea oganismului de a lupta cu bacteriile; 
  • consumul redus de lichide – recomandarea de a consuma lichide este si mai importanta in perioadele in care esti racit sau predispus racelilor pentru ca ajuta la eliminarea toxinelor din corp;
  • excesul de greutate – in acest caz se provoaca dezechilibre hormonale si inflamatii care afecteaza capacitatea sistemului imunitar de a lupta impotriva infectiilor;
  • stresul – s-a demonstrat faptul ca stresul este un factor determinat in scaderea imunitatii. In plus, daca stresul apare in timpul unei raceli, simptomele se agraveaza.  

Cum sa-ti fortifici imunitatea:
Desi nu protejeaza in totalitate, o imunitate buna ajuta organismul sa fie mai puternic in fata agentilor patogeni. Cu alte cuvinte, cu o imunitate fortificata poti face parte dintre oamenii care racesc greu sau chiar deloc. Pentru a obtine asta trebuie sa faci cateva schimbari minore in stilul de viata:

  • adopta o alimentatie sanatoasa, cat mai naturala;
  • mananca multe legume, fructe, cereale integrale si alimente sarace in grasimi saturate;
  • fa sport regulat! Daca sportul e prea mult, macar asigura-te ca faci miscare zilnic;
  • consuma alcool cu moderatie;
  • Ia masurile necesare pentru a evita infectarea, cum ar fi spalarea frecventa pe maini si gatitul complet al carnii;
  • apeleaza la suplimente care pot completa alimentatia cu vitamine si minerale necesare. Cercetarile au relevat faptul ca printre nutrientii care ajuta la fortificarea sistemului imunitar ar fi seleniul, vitamina A, vitamina B2, vitamina B6, vitamina C, vitamina D, vitamina E si zincul. Iar printre sursele naturale care ar sta la baza suplimentelor pentru imbunatatirea imunitatii si care si-au demonstrat eficienta ar fi echinaceea, usturoiul, aloe vera, astralagus, ginseng, radacina de lemn dulce si probioticele.

 

Pentru a avea propriul “scut” impotriva agresiunii factorilor de mediu, Rotta Natura iti pune la dispozitie o linie consistenta de produse imunostimulente, printre care: Echinacea + Vit. C naturala +Se+ZnVitamina C naturala + Seleniu si ZincVitamina D2 naturala 2000 U.IQuercitin + Vitamina D naturalăZinc naturalUsturoi si altele.
Echinaceea este cunoscuta si ca “vaccinul natural”, Gheara-Matei, de asemenea, este o planta cunoscuta pentru proprietatile de sustinere a capacitatii de autoaparare a organismului si functionarii normale a sistemului articular, iar vitamina C si usturoiul sunt incluse in tratamentele de vindecare si de preventie a racelilor din timpuri stravechi, pentru ca au demonstrat ca realizeaza un raspuns imun corespunzator organismului. 

Recomandarile noastre
back to top