Infectiile urinare si remedii naturale


 

Infectiile de tract urinar (ITU) sunt infectii bacteriene care afecteaza vezica urinara, rinichii, ureterul sau uretra. Incidenta este mai mare in cazul femeilor, studiile aratand ca 1 din 2 femei sufera cel putin o data in viata de o forma de infectie urinara. 

Cauze
Cele mai multe infectii ale tractului urinar sunt infectii ale vezicii urinare. De regula, o infectie a vezicii urinare nu este grava si poate fi tratata rapid, ceea ce este si recomandat ca sa nu se dezvolte si la nivelul rinichilor. Una dintre cauze ar fi faptul ca bacteriile ajung in sistem prin uretra, prin care trece urina din vezica in afara. Bacteriile care cauzeaza infectii “traiesc” in intestinul gros. Daca aceste bacterii ajung in uretra, ele pot sa ajunga in vezica si la rinichi, unde pot sa produca aceste infectii. Una dintre cauze ar putea fi igiena intima necorespunzatoare. 

Femeile dezvolta mai usor acest tip de infectii, comparativ cu barbatii, si pentru ca dimensiunea uretrei este mai mica, iar bacteriile ajung mult mai usor in vezica. Contactul sexual poate ajuta bacteriile sa ajunga mai usor in tractul urinar, mai ales in cazul femeilor. Femeile insarcinate si persoanele cu diabet sunt predispuse acestor infectii, dar riscul este crescut si in cazul celor care au deja o problema la nivel de tract urinar cum sunt pietrele la rinichi sau prostata marita. S-a observat ca si in timpul menopauzei, din cauza scaderii nivelului de estrogen, apar mai usor acest tip de infectii ale tractului urinar. 

Preventie
Infectia tractului urinar reprezinta o afectiune serioasa, de aceea preventia joaca un rol mai mult decat important, mai ales cand este si foarte simplu de urmat.
Sfaturi generale pentru preventie:
-bea zilnic necesarul de apa pentru organism;
-urineaza pana cand iti golesti cat de mult posibil vezica urinara;
-asigura-te ca ai o igiena intima corespunzatoare;
-foloseste lenjerie intima din bumbac;
-utilizeaza produse de igiena intima fara parfum.

Recomandari speciale pentru femei:
-urinarea imediat dupa contactul sexual poate proteja impotriva UTI, deoarece ajuta la prevenirea deplasarii bacteriilor in uretra;
-evita prezervativele acoperite cu spermicide sau diafragmele, daca medicul tau considera ca acestea ar cauza acest tip de infectii;
-evita raspandirea bacteriei din anus la nivelul tractului urinar dupa folosirea toaletei prin stergerea din fata spre spate;
-daca ai des probleme cu infectiile tractului urinar, discuta cu medicul despre un tratament de preventie.

Remedii naturiste
In cazul infectiilor de tract urinar care pot fi tratate printr-o diureza avansata, fara interventia antibioticelor poti apela la remedii naturale. 
Merisorul este unul dintre cele mai cunoscute ingrediente naturale care, de-alungul timpului, s-a dovedit a fi un leac pentru infectiile urinare, pentru ca dezinfecteaza datorita substantelor antibacteriene si antimicotice. 
Urzicile sunt baza pentru ceaiuri care au efecte diuretice si sunt cunoscute si pentru tratarea infectiilor, in special cele ale tractului urinar. 
Coada-calului ajuta la calmarea durerilor si este o planta cunoscuta ca cel mai puternic diuretic natural. 

Toate aceste trei ingrediente naturale, recunoscute pentru proprietatile remarcabile in tratarea infectiilor urinare au fost incluse de Rotta Natura in Uro-Gen Forte, care lupta impotriva afectiunilor tractului urinar, iar formula sa are tripla actiune, asigurand atat protectia cat si grabirea vindecarii. 

Informeaza-te, previne si/sau trateaza!

Recomandarile noastre
back to top