Adreseaza o intrebare specialistilor nostri
SFATUL SPECIALISTULUI
SFATUL SPECIALISTULUI SFATUL SPECIALISTULUI
Pentru ca tu să fii cât mai sănătos, în fiecare marți și joi specialistul nostru răspunde întrebărilor tale.
Sfatul specialistului
Ene Claudia din Buzau

As dori sa ma lamuriti cu o pb.Ii dau fiului meu,in varsta de 19 ani lecitina de la rotta natura,ulei de peste si vit C,cps de inghitit,concomitent.De la un timp i au aparut niste edeme ,pete pe toata fata care apar,dispat si reapar.E posibil sa interactioneze negativ toate acestea luate impreuna?Va multumesc anticipat

Specialistul Rotta Natura:

Stimata Doamna,

Va multumim pentru increderea acordata sfaturilor noastre! Citim de fiecare data cu atentie informatiile pe care dumneavoastra ni le oferiti, iar noi incercam pe cat posibil sa ne apropiem cu o recomandare, un sfat de la care sa porniti si care sa va fie util.

Va raspundem astfel la intrebarea dumneavoastra:

In mod normal lecitina, uleiul de peste si Vitamina C nu interactioneaza negativ. Simplificand la maxim, este ca si cum ar manca o portie de peste cu sos de soia si apoi ar bea un suc de portocale. Pentru a evita insa orice posibila, dar improbabila, interactiune puteti incerca administrarea lor la ore diferite pe parcursul zilei, iar daca simptomele persista sa consultati un medic de specialitate pentru a determina cauza reala a acestora.

Exista, de asemenea, si posibilitatea ca fiul dumneavoastra sa prezinte o forma de alergie la unul dintre produse, atat uleiul din peste cat si lecitina din soia fiind substante cu potential alergen. In acest caz va trebui sa intrerupa administrarea produselor. Aceasta posibilitate este redusa, petele de pe fata - la administrare zilnica-  nu ar fi avut un caracter discontinuu in timp, ar fi avut o evolutie continua si progresiva.

In concluzie, va recomandam: administrare la ore diferite.

Daca simptomele persista: intreruperea administrarii, care ar trebui sa duca la disparitia simptomelor daca exista un fond alergic sau un alt tip de interactiune

Daca in continuare simptomele persista: consultarea unui medic de specialitate pt. un diagnostic precis. Acest demers il puteti face si mai devreme, in functie de cum deja observati ca evolueaza starea de sanatate a fiului dvs si pentru a identifica aspecte specifice de sanatate a organismului fiului dvs.

In speranta ca raspunsul nostru v-a fost de folos, va stam la dispozitie pentru mai multe informatii. 

Multa sanatate!

back to top