Depresia


 

Depresia, mai frecventa decat diabetul

 

Pe parcursul vietii se intampla sa traversam momente dificile din care simtim uneori ca nu mai avem scapare si ca indiferent cata truda depunem, nu reusim sa gasim o solutie.

Psihologul Ionut Ghiugan atrage atentia: daca perturbarile de dispozitie in care predomina emotiile negative (tristete, furie, disperare) se intind pe perioade mai lungi de doua saptamani, ele se pot transforma in depresie, o tulburare severa, care netratata poate afecta persoana in cauza in mod ireversibil.

 

<>(Ionut Ghiugan) Depresia este un fenomen foarte des intalnit si toti oamenii pot traversa momente dificile atunci cand se confrunta cu un eveniment stresant major, cand pierd ceva important in viata lor, cand traverseaza momente de inactivitate sau izolare sociala.

In fiecare an, un numar impresionant de persoane vor suferi din cauza depresiei majore: 25% dintre femei si 12% dintre barbati se vor confrunta cu un episod depresiv major in cursul vietii.

Se estimeaza ca depresia va deveni in anul 2020 a doua cauza de dizabilitate la nivel mondial dupa afectiunile cardiovasculare.

 

 

Ce putem face?

 

Nu de putine ori, persoanele triste se adreseaza persoanelor depresive cu indemnuri de lupta cu ei insisi, spunandu-le ca doar astfel vor putea depasi problemele. Din nefericire, lucrurile nu sunt atat de simple, depresia fiind o afectiune care fura bucuria de a trai, vointa si capacitatea de a lua decizii.

Persoana in cauza trebuie sa inteleaga ca nu este singura, sa fie deschisa cu cei apropiati, sa vorbeasca despre problemele sale si sa renunte la rusinea de a apela la ajutor specializat.

 

Pentru a evita adancirea starilor de tristete si evolutia lor negativa, ia aminte sa iei masuri din timp.

Cand simti ca emotiile negative predomina (tristete, frica, furie, anxietate), ca ai dificultati in a te bucura de momentele obisnuite ale existentei, ca ti se pare greu sa iei orice fel de decizie, este momentul sa te aduni si sa treci la actiune.

In aceste momente este esential sa nu te izolezi, sa vorbesti despre ce simti, sa nu te mai critici, sa iti adresezi cuvinte frumoase, sa iti cumperi ceva care obisnuia sa-ti aduca bucurie si sa te ierti pe tine si pe cei din jurul tau.

 

Un ajutor de nadejde

 

Natura ne-a pus intotdeauna la dispozitie solutiile pentru problemele de sanatate cu care ne confruntam iar depresia este una dintre ele. Oricand starile de tristete, insomnia sau lipsa de speranta te coplesesc pe tine sau pe cei dragi, poti opta pentru un supliment naturist precum Depress Forte, care te ajuta sa-ti recapeti echilibrul emotional.

Cate o capsula de Depress Forte, un supliment natural din 5 extracte din plante, luata de 2 ori pe zi te ajuta sa depasesti cu zambetul pe buze situatiile grele de viata.

Depress Forte promoveaza o stare generala de bine, calm si relaxare ce te ajuta sa treci peste perioadele solicitante emotional.

Recomandarile noastre
back to top